Ett aktivitetsbaserat nätverkssatsning där företag i Skåne ska få bättre koll på sin energianvändning och göra energieffektiviserande insatser. Målet är att sänka deltagande företags energikostnader samt stödja företagens återhämtning i spåren av covid-19-pandemin. Genom projektet erbjuds erfarenhetsutbyte, omvärldsbevakning och individuell energikonsultation.
Just nu
Tre nätverk med sammanlagt 33 deltagande företag har startats upp och haft sina första nätverksträffar. Deltagande företag får även individuellt stöd i sitt energiarbete genom våra energiexperter, erfarenhetsutbyte och individuell energikonsultation är i fokus. Projektet stöttar deltagarna till en grön och digital omställning genom konkreta åtgärder inom energieffektivisering.
Syfte
Vi vill genom projektet stödja företag i Skåne att få kontroll på och hushålla med sin energianvändning. Detta för att stärka samt stödja företagens återhämtning i spåren av covid-19-pandemin. På så sätt kan företaget ta strategiska beslut för att sänka sina kostnader och samtidigt stärka sin konkurrenskraft under och efter projektet.
Vad erbjuds?
I projektet kommer företagen få ökad energikompetens, expertrådgivning samt möjligheten att utbyta erfarenheter med andra företag genom aktivitetsbaserade nätverk. Nätverken består av 8-12 företag och koordineras av Energikontor Syd och Länsstyrelsen Skåne. I varje nätverk finns en upphandlad energiexpert som genom individuell energikonsultation kommer stötta företages energiarbete.
Tips
Koordinerande projektaktörer har tidigare genomfört liknande nätverksbaserade projekt med goda resultat. Läs mer om det arbetet och företagens upplevelse i denna broschyr.
Som en del i omvärldsbevakningen tar vi ofta upp aktuella företagsstöd som finns att söka; exempel Region Skånes företagscheckar eller Klimatklivet från Naturvårdsverket.
Resultat
Här kan du ta del av deltagande företags erfarenheter från projektet och vi beskriver våra arbetsmetoder och inom vilka områden vi arbetat.
Klicka här för att läsa energispartips från företagen!
Matilda Gradin,
Projektledare/Regional utvecklingsledare
NUDGE drivs tillsammans med Länsstyrelsen Skåne län.